Udgivet i Indretning

LED strips eller klassiske lamper - 3 overvejelser til hvornår du skal bruge hvad

Af Gulvlampe.dk

I et hjem er lyskilder en helt vild vigtig detalje som man ellers hurtigt kan komme til at glemme, lige indtil mørket falder på. Vi har helt sikkert alle sammen brug for det, og vi stiler vores hjem med alle mulige former og varianter af lamper. Der er gulvlamper, standerlamper, væglamper, loftslamper, arkitektlamper og endnu flere endnu. Det kan både være spotlys og lysekroner. Der er mange forskellige lamper med hver deres eget formål.

LED Strips

I modsætning til de klassiske lamper vi har i huset som standerlamper og loftslamper over køkkenbordet for eksempel, så har vi også de mere specifikke og anderledes lyskilder som led strips. LED strips er en moderne form for lampe, som kan bruges på mange forskellige måder, det kommer bare an på din kreativitet og hvordan du vil bruge den.

LED strips er bånd med små LED lamper på dem. På bagsiden er der et bånd af klæbende materiale, så du kan sætte båndet op hvor end du vil have det. Du kan sætte det op i loftet af dit klædeskab, så du kan se ordentligt på tøjet derinde, hvis for eksempel loftslampen i dit soveværelse, som ellers er den primære lyskilde, ikke kan nå at lyse det ordentligt op.

Du kan også klistre lysende bagved dit fjernsyn, så det svagt kan lyse op på væggen bag skærmen, så der ikke bliver for mørkt i rummet, men der stadig kan være lidt lys. Det kan også være en god ide til køkkenet under skabene måske. Det er kun din egen opfindsomhed der sætter grænser.

LED lysene kan oftest betjenes med fjernbetjening, og de kan lyse i mange forskellige farver. Rød, blå, gul, grøn og mere alt efter modellen. Man kan også slå lysene til at skifte farve automatisk i forskellige hastigheder, så du kan få et festligt lys i alle farver. Det kan være en fed tilføjelse til hjemmet når man holder fest, eller til børneværelset, for at der er noget ekstra sjovt for børnene.

Som det siges i navnet, er lysene LED, så de udnytter strømmen godt, og de bliver heller ikke varme, som glødepære ville blive. De er altså meget mere sikre mod brand end andre slags lamper. Derfor kan du også helt trygt sætte lysene op i dit hjem, under hylder og i klædeskabe eller hvor du vil have dem.

Hvornår kan man bruge LED strips?

Det er selvfølgelig ikke alt at LED stripsene er gode til, det kommer selvfølgelig an på hvilke funktion du vil have at de skal udføre. Nogle steder er det helt klart bedst med klassiske lamper, som loftslamper eller standerlamper. Men der er til gengæld også nogle opgaver som de klassiske lamper heller ikke duer til. Her kan du bruge LED strips. Men hvordan ved man så lige hvornår det er bedst at bruge hvad?

Man skal helt klart tænke først og fremmest over placeringen. Hvor vil du gerne have at lyset skal komme fra? Er det ude i en stor stue, eller er det mere i en hyggekrog i hjørnet? LED stripsene er ikke så gode til at skulle lyse hele store rum op, men er mere specifikke til nogle mindre steder, ellers skal man bruge rigtig mange af dem.

Så i de store rum som en stor stue, der ville en klassisk loftslampe bedre kunne lyse hele rummet op. Hvor LED strips kan bruges til et mere diskret lys i et læsehjørne eller lignende.

Hvor kan LED stripsene klæbes fast?

Man skal helt sikkert også tænke over hvor man kan sætte LED stripsene fast henne. Der skal helst være en overflade hvorfra at de kan skjules under eller omme bag ved. Det kan være under nogen hylder, så man ikke kan se selve stripsene, men kun lyset der så kommer fra hylden af. Det kan også være bag ved at fjernsyn, eller noget lignende. Overfladen hvor på at LED stripsene skal klæbes fast, skal også helst være lige og glat, da det ellers kan være svært at få dem til at sidde fast på overfladen.

Lyset

Man skal også tænke over hvor meget lys der er brug for på det sted hvor man vil sætte dem op. LED stripsene kan lyse en del, men de kan selvfølgelig ikke lyse et rum op på samme måde som en normal standerlampe eller væglampe kan. Derfor skal der være mulighed for at supplere med en anden slags lampe hvis der skal være rigtig oplyst i rummet. Men stripsene er til gengæld rigtig gode til at lave et hyggeligt og diskret lys, på et sted hvor man gerne vil have en mere hyggelig stemning med dæmpet lys. LED stripsene kan nemlig også justeres i lysstyrke med fjernbetjeningen, så du selv kan bestemme hvor meget at de skal lyse op.

Altså kan stripsene både fungere alene i et rum hvor der skal være dæmpet og hyggelig belysning, eller festlig belysning med farver og blink. Men lysene kan også bruges som et supplement til en belysning der allerede er. Det kan være at de kan give lidt ekstra til den allerede værende belysning, hvad enten om det er loftslampe eller standerlampe, så kan det give noget ekstra lys der hvor den primære lampes lys ikke helt kan nå.

Forskellige typer til smag, behag og behov

Det er alle sammen ting som er godt at overveje når man skal sætte LED strips op. Det er også godt at vide at stripsene kan fås i forskellige længder og mål alt efter hvor meget at du skal bruges, og derefter kan de simpelthen bare klippes til, så de passer perfekt til dit hjem, hvad enten om det er i loftet, under køkkenskabe eller noget helt tredje. De er designet til at kunne bruges på mange måder, så de kan bruges til lige det som du mangler, og hvorhenne du mangler lidt belysning. Hvad enten om det er i normal hvid eller gul farve, eller om du skal have en festlig stemning med farveskift og rød, grøn og blå lys.

Så der er masser af tips og tricks til hvorhenne og hvordan man kan bruge LED strips, som nattelys i gangen på vej hen til toilettet, på børneværelset, i hyggekrogen eller hvad end du kan komme i tanke om. Der er masser af muligheder, og du kan helt sikkert finde en løsning med LED strips til dit hjem. Derudover er det også en billig løsning, og nem løsning, da det helt enkelt bare skal klæbes fast lige der hvor du gerne vil have dem. Du skal heller ikke bekymre dig om når de skal af igen, da de er lavet til at kunne tages nemt af.

Find det du mangler på gulvlampe.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 2.928 produkter fra mere end 77 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 6.422 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-20 08:41:55.

2
Produkttyper
2.928
Produkter
85
Brands
77
Forhandlere
6.422
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.